Reik Mij De hand te Meersel-Dreef

Het meest noordelijke dorp van België

Reik Mij De Hand

Klik op de foto's om ze te vergroten

Reik mij de Hand
Reik Mij De Hand
Reik Mij De Hand
Reik Mij De Hand
Reik Mij De Hand

De vereniging Reik Mij de Hand organiseert jaarlijks een actiedag ten voordele van de missiewerking van Meersel-Dreef, Galder en Strijbeek. Dit “internationale” project is in 1975 ontstaan onder de naam “een Roos voor Zaïre” in Galder en Strijbeek (NL). Het was zo een succes dat het jaar erop het herhaald werd onder naam “Drie voor Drie” voor de drie Galder / Strijbeekse missionarissen.


Omdat een zuster uit Meersel-Dreef ook werkzaam was in de missie werd Meersel-Dreef er ook bij betrokken en werd het een internationaal evenement: Reik Mij de Hand. Dit evenement wordt elk jaar op de derde zondag van september gehouden in de speeltuin van taverne De Zevenster.


Het evenement beslaat twee dagen met een tombola, bloemenkraam en standjes waar je religieuze artikelen, kleding en andere snuisterijen kan kopen. Je kan er verse soep, pannenkoeken en een goeie hot-dog verorberen en genieten van een goed glas of een heerlijke koffie.


Op zondag is er steevast het hijsen van de vlaggen van Galder en Meersel-Dreef door de burgemeester en doorlopend zijn er optredens van verschillende blaaskapellen en bekende artiesten.


Om dit evenement te organiseren wordt er beroep gedaan op vrijwilligers en als je je geroepen voelt om een steentje bij te dragen voor het goede doel, neem dan even contact op met de vereniging.

Reik Mij De Hand
Reik Mij De Hand
Reik Mij De Hand

Het laatste nieuws leest u op

De Hoogstraatse Maand brengt steeds het nieuws van en voor de Drevenier   

Bezoek: www.demaand.be


Meersel-Dreef Nieuws op Facebook houdt alles actueel

Bezoek: Meersel-Dreef Nieuws

Contact webmaster

Jan Keteleer

Heieinde 30

2328 Meersel-Dreef

Email: contact@meersel-dreef.be

Deel deze pagina

Copyright 2020@Jan Keteleer