KLJ

Het meest noordelijke dorp van België

KLJ Meersel-Dreef

KLJ is een jongerenbeweging in Vlaanderen en natuurlijk heeft Meersel-Dreef er ook één. Ons lokaal is gevestigd naar de kerk op Dreef 36a.


KLJ staat voor Katholieke Landelijke Jeugd en als jeugd- en jongerenbeweging streeft KLJ naar een leuke, kwaliteitsvolle werking voor iedereen van 9 tot +20 jaar. We doen dit in een landelijke omgeving en vanuit een dorpsgevoel. Samenkomen en/of -spelen in groep zorgt ervoor dat KLJ'ers sterker worden als persoon en als groep. Door onze werking willen we ook een meerwaarde betekenen voor de hele maatschappij.


Elke vrijdagavond organiseren wij activiteiten van 19.30u tot 21.30u voor verschillende leeftijdsgroepen. In het totaal zijn er 4. Hieronder een opsomming van de verschillende leeftijdsgroepen:


-12

In de -12 zitten de leden van 9 tot 12 jaar. Het is een gekke, drukke bende die zich om de week lekker komt uitleven op de KLJ! Vettige spelen, vlaggenroof, Sinterklaas etc. zijn dus ook echte toppers bij onze -12! Sport, spel, fantasie en avontuur gemixt met een flinke dosis uitdaging, alles komt aan bod in de -12 van KLJ Meersel-Dreef!


+12

De +12 bestaat uit leden van 12 tot 16 jaar. +12 is lachen, giechelen, gek doen. Maar ook veel meer dan dat. Ze spelen vele sportieve spellen, maar ook is er af en toe plaats voor wat denkspelletjes of feestjes. Commandotocht, karaoke, fotozoektocht en filmavond zijn de favorieten van onze +12'ers! Vriendschap en samenhorigheid is de belangrijkste factor van de +12. Het is dan ook de plek waar hechte vriendschappen ontstaan. Vriendschappen voor het leven.


+16

In de +16 zitten de leden van 16 jaar tot 20 jaar. De +16 is een hechte groep jongeren die zich na een zware schoolweek nog eens goed kunnen komen ontspannen op vrijdagavond op de KLJ. Gezelligheid en plezier ten top! Op stap gaan met vrienden, gewoon met z'n alle samen zijn, zonder al te veel verplichtingen. Een plaats waar veel kan en niks moet!


+20

De +20 zijn de oudste van onze KLJ. Het is een groep die er al een hele KLJ-geschiedenis op heeft zitten. Vele zijn ook al leiding geweest en keren opnieuw terug als enthousiast lid. Ze spelen als de beste mee met voor hun nostalgische spellen zoals 'dikke Berta' en 'paard en ruiter'. Natuurlijk gaat de +20 ook vaak samen op stap. Voor hen is KLJ de ideale ontmoetingsplaats voor vrienden waar je gewoon je ding kan doen op je eigen tempo.


Naast de activiteiten op vrijdagavond organiseren wij ieder jaar een super leuk kamp van ongeveer 5 dagen lang. We zoeken telkens een leuke plaats in een straal van 50 km. De oudste leden fietsen naar de kampplaats en de jongste worden afgezet door de ouders. Het kamp is een knotsgekke 5-daagse gevuld met tientallen activiteiten. Plezier verzekerd! Het eten wordt verzorgd door de KVLV van Meersel-Dreef. Zij zorgen ieder jaar voor culinaire topgerechten!


Om al deze leuke activiteiten mogelijk te maken, organiseren wij ieder jaar een vijftal evenementen. Deze dienen om onze jaarlijkse werking te financieren en ons lokaal te onderhouden.


Op onze website (http://klj-meersel-dreef.webs.com/) staat onze kalender.Neem gerust een kijkje!


Daarnaast zijn wij actief op Facebook: https://www.facebook.com/kljmeerseldreef001/

Het laatste nieuws leest u op

De Hoogstraatse Maand brengt steeds het nieuws van en voor de Drevenier   

Bezoek: www.demaand.be


Meersel-Dreef Nieuws op Facebook houdt alles actueel

Bezoek: Meersel-Dreef Nieuws

Contact webmaster

Jan Keteleer

Heieinde 30

2328 Meersel-Dreef

Email: contact@meersel-dreef.be

Deel deze pagina

Copyright 2020@Jan Keteleer